fallback

Уилбър Рос: Ирландия ще преодолее проблемите си до две години

Ирландия има изключително добре образовано и много младо население, както и най-ниската корпоративна данъчна ставка в Европа, посочва специалистът

17:05 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Уилбър Рос, председател на WL Ross Co., обяви, че преговорите, които води, за придобиването на ирландската банка Education Savings Bank са пред финализиране и че той се интересува и от други инвестиции в страната.

Причината за интереса е неговата прогноза, че Ирландия ще преодолее проблемите си до две години, съобщава CNBC.

Рос обяви намерението си да купи банката през септември, като посочи, че в консорциум с компанията за дялови инвестиции Carlyle и базираната в Дъблин Cardinal Group планира да инвестира капитал в банката.

Ирландия прие изключително тежък бюджет, като намали минималната заплата в страната и прие спасителен пакет от Европейския съюз и Международния валутен фонд, демонстрирайки решимостта на правителството да реши финансовите си проблеми, казва Рос.

„Ирландия има много специфичен проблем и според нас те ще го решат до няколко години“, допълва той.

Страната, наричана от анализаторите „Келтският тигър“ заради бързия си растеж и високите нива на чуждестранни инвестиции, които привличаше в дните преди финансовата криза, ще продължи да бъде изключително популярна дестинация за компании, занимаващи се с изследователска дейност и развитие, казва Рос.

„Ирландия има изключително добре образовано и много младо население, както и най-ниската корпоративна данъчна ставка в Западна Европа“, посочва той.

Съществуват многобройни възможности за инвестиции в Ирландия, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 29.08.22 г.
fallback