fallback

Moody's запази негативна перспективата пред рейтинга на испанските банки

Като причина от агенцията изтъкват слабите нива на капитализация, които се очаква да се задържат в следващите 12 до 18 месеца

10:24 | 13.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's обяви, че оставя негативна перспективата пред рейтинга на испанския банков сектор заради слабите нива на капитализация, които се очаква да се задържат в следващите 12 до 18 месеца, предаде АФП.

От агенцията прогнозират, че ще остане слаба и възможността за финансиране от пазарите.

Според Moody's проблемите на банковия сектор в Испания се дължат на икономическите трудности в страната като цяло в комбинация с „продължаващо влошаване на активите и плановете за строги фискални мерки на испанското правителство“.

В началото на тази година Испания излезе от рецесията, продължила една година. Причина за спада на икономиката бяха световната финансова криза и колапсът на пазара на недвижими имоти в страната, към който банките имаха големи експозиции.

През тази година растежът на икономиката беше слаб, а големият бюджетен дефицит на страната отблъсна финансовите пазари, като дори планираните мерки за ограничаването му не ги успокоиха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:50 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още