fallback

Дали пък не е време за покупка на ирландски облигации?

Анализатор от Independent Strategy препоръчва повече смелост на инвеститорите, тъй като Европейският съюз няма как да не помогне на страната

15:51 | 19.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Инвеститорите би трябвало да се насочат към придобиването на държавни ценни книжа на Ирландия, смята главният икономист на Independent Strategy Боб МакКий, цитиран от CNBC.

Ирландското правителство е категорично, че ще гарантира дълговете на банките поне до края на следващата година, а с очакваните от Европейския съюз средства страната не би трябвало да има проблеми, смята той.

„Смятам, че може да бъде създадена ситуация, в която пазарът да има много по-голямо доверие в способността на Ирландия да премине през кризата“, посочва анализаторът.

МакКий посочва, че пазарите ще останат нащрек, докато Ирландия не получи помощ от 80 или 100 млрд. долара от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Според него това е доста вероятно, а след него може да се очаква спад на доходността по облигациите на страната.

Поради тази причина той призовава за повече увереност и смелост у инвеститорите и препоръчва покупките на ирландски облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:31 | 30.08.22 г.
fallback