fallback

Печалбата на Barclays пада със 76% през третото тримесечие

Третата по големина британска банка обяви два пъти по-слаба от очакваното печалба от 327 млн. паунда

17:20 | 09.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Третата по големина британска банка Barclays съобщи, че печалбата й за третото тримесечие е намаляла със 76% спрямо същия период на миналата година, но въпреки това съотношенията й за капиталова адекватност са се запазили стабилни.

Финансовите резултати се влошават главно заради по-лошото представяне на звеното за инвестиционно банкиране, пише Bloomberg.

Печалбата на Barclays преди данъчно облагане за трите месеца до 30 септември пада до 327 млн. паунда спрямо 1,36 млрд. паунда за същото тримесечие преди година. Финансовият й резултат се оказа два пъти по-слаб от очакванията на икономисти.

Подразделението за инвестиционно банкиране Barclays Capital отчита 182 млн. паунда загуба за третото тримесечие в сравнение с печалба от 369 млн. паунда преди година. Приходите от търговия с облигации, валути, акции и суровини намаляват с 24% на годишна база до 2,8 млрд. паунда.

Капиталът от първи ред (Tier 1) на Barclays възлиза на 10% от всички активи на банката през третото тримесечие и остава без промяна спрямо първата половина на годината.

Провизиите на Barclays за покриването на евентуални загуби от проблемни заеми намаляват с 27% до 1,2 млрд. паунда.

Ръководството на Barclays посочи, че няма да увеличава капитала на банката въпреки новите изисквания за затягане на капиталовата адекватност на банките в световен мащаб. Цената на акциите на Barclays се повиши с 3,1% до 294,45 пенса на Лондонската фондова борса след публикуването на нейните отчети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:54 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още