fallback

Печалбата на Societe Generale се удвоява през третото тримесечие

За първите девет месеца на годината банката има 3,04 млрд. евро печалба, колкото анализаторите очакваха да се постигне за цялата година

11:41 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Френската банка Societe Generale обяви печалба от 896 млн. евро за третото тримесечие на годината. Това е двойно повече в сравнение с постигнатите за същия период на миналата година 426 млн. евро.

По този начин печалбата на банката от началото на годината вече е 3,04 млрд. евро, а това е точно толкова, колкото анализаторите очакваха, че институцията ще постигне за цялата 2010 година, съобщава Wall Street Journal.

Приходите на Societe Generale за тримесечието са нараснали с 5,5 на сто на годишна база до 6,3 млрд. евро. Силното представяне на потребителското банкиране е успяло да заличи спада в приходите от корпоративно и инвестиционно банкиране, които са се свили с 18%.

„Данните потвърждават възстановяването на Societe Generale”, посочи изпълнителният директор на банката Фредерик Удеа пред CNBC след представянето на отчета.

Банката е първата от големите френски финансови институции, които представят отчетите си за третото тримесечие. В следващите дни се очакват резултатите на Credit Agricole и BNP Paribas.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:59 | 04.09.22 г.
fallback