fallback

Deutsche Bank записа загуба от над 1,2 млрд. евро

Разходите за увеличаване на дела в Deutsche Postbank са причина за отрицателния финансов резултат

09:38 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата банка в Германия Deutsche Bank AG е излязла на загуба от над 1,2 млрд. евро през третото тримесечие заради увеличаването на нейното участие в капитала на банката Deutsche Postbank AG.

Загубата на финансовия гигант възлиза на 1,21 млрд. евро, докато преди година финансовият резултат е положителен и в размер на 1,38 млрд. евро.

Загубата на базираната във Франкфурт банка се оказа по-малка от очакваната от анализатори загуба от 1,48 млрд. евро, предаде Wall Street Journal.

В края на септември Deutsche Bank съобщи, че ще излезе на загуба за третото тримесечие заради 2,3-те млрд. евро такса за увеличаването на нейното участие в Deutsche Postbank.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман проведе успешно предлагане на акции за рекордните 10,2 млрд. евро през този месец, с които да купи останалата част от Deutsche Postbank. По този начин той се надява да се намали зависимостта на Deutsche Bank от инвестиционното банкиране и да укрепи нейния собствен капитал.

Приходите от звеното за търговия с ценни книжа са намалели с 4% през третото тримесечие, като спадът е значително по-малък от този, отчетен от швейцарските банки UBS и Credit Suisse.

UBS, която е най-голямата банка в Швейцария, отчете 1,66 млрд. франка печалба за третото тримесечие, но и неочаквана загуба то дейността на подразделението си за инвестиционно банкиране. Credit Suisse, или втората по големина швейцарска банка, отчете 74% спад в печалбата си за третото тримесечие.

Акциите на Deutsche Bank са поевтинели с 8,7% на фондовата борса във Франкфурт през тази година, а това дава на банката пазарна оценка от 38 млрд. евро.

През септември Deutsche Bank предложи по 25 евро в брой за акция на останалите акционери в Postbank, за да може да изкупи целия й капитал. Придобиването на Postbank може да удвои клиентите на дребно на Postbank до 24 млн. души и да увеличи броя на банковите клонове с 1 100.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:21 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Европа виж още