fallback

Четвърти спад на европейските акции

Акциите на ирландската банка Allied Irish Banks загубиха 8,2 на сто, след като правителството на страната обяви плановете си да придобие мажоритарен дял в нея

20:39 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските акции отстъпиха за четвърти ден, следвайки спада на американските пазари, предаде Bloomberg.

Акциите на ирландската банка Allied Irish Banks загубиха 8,2 на сто, след като правителството на страната обяви плановете си да придобие мажоритарен дял в нея.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 загуби 0,5 на сто до 259,72 пункта, намалявайки печалбата си за целия месец до 3,4 на сто.

Основните национални индекси нараснаха на 11 от 18-те западноевропейски пазара. Френският CAC 40 падна с 0,6 на сто, германският DAX загуби 0,3%, а британският FTSE 100 – 0,4%.

Сред печелившите беше испанският основен индекс IBEX 35, който напредна с 0,3 на сто, въпреки че от Moody’s понижиха рейтинга на страната с една степен до Aa1.

Пазарите в Европа започнаха търговията на отрицателна територия, след като Ирландия обяви, че цената за спасяването на банките в страната може в крайна сметка да достигне около 50 млрд. евро. По-късно Stoxx 600 нарасна с малко над 1% благодарение на по-добрите от очакваното данни за БВП на САЩ, но в последния час на търговия загуби преднината си.

Fiat поведе нагоре автомобилния сектор, като акциите на компанията поскъпнаха с 3,2 на сто до най-високото си ниво от август 2008 г. Главният изпълнителен директор на компанията Серджо Марчионе обяви, че групата ще излезе на печалба за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още