fallback

Nestle с ръст в печалбата за полугодието, оптимистични очаквания за бъдещето

Въпреки по-скоро позитивните си нагласи компанията не изключва сценарий на „по-трудна“ икономическа среда

10:03 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Швейцарският производител на хранителни продукти Nestle обяви повишение на печалбата си за полугодието и изказа положителни очаквания за представянето си до края на годината, посочвайки като предимство силното търсене в развиващите се пазари.

Според компанията бизнесите, свързани с производство на храни и напитки, ще помогнат за растеж от около 5% на годишните продажби, съобщава АФП.

„Повишихме инвестициите в марките си, в хората и производствените си мощности и подготвихме компанията за по-предизвикателна втора половина на годината“, казват от ръководството на групата в свое изявление.

За първите шест месеца на 2010 г. Nestle има 7,5% ръст в нетната печалба на годишна база до 5,5 млрд. швейцарски франка (3,99 млрд. евро).

Продажбите за периода се увеличават до 55,3 млрд. франка (40,11 млрд. евро) спрямо 51 млрд. франка за първото полугодие на 2009.

Оперативната печалба пък се покачва с 13,5 на сто до 8,4 млрд. франка (6,09 млрд. евро).

Въпреки по-скоро оптимистичните си очаквания за втората половина на годината от компанията казват още, че са подготвени и за по-тежки времена, неизключвайки „по-трудна“ икономическа среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:21 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още