fallback

С над 70% се повишава печалбата на Generali за полугодието

Животозастраховането е с най-голям принос за повишението на резултата, който обаче се оказа под средните очаквания

17:41 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската застрахователна компания Generali отчете в четвъртък растеж от 73,2% на нетната си печалба за първото шестмесечие спрямо същия период на миналата година, съобщава АФП. Резултатът за полугодието възлиза на 872,9 млн. евро.

Печалбата обаче се оказа под средните очаквания на анализатори на Dow Jones Newswires, чиито прогнози бяха за 944 млн. евро.

Оперативната печалба на застрахователя напредва с 14,5 на сто на годишна база до 2,21 млрд. евро, докато премийните приходи се повишават с 9,1 на сто до 38,1 млрд. евро.

Подобрението на резултатите от компанията обясняват с добро представяне в сегмента на животозастраховането, подобряване на маржовете и контрола над разходите.

Оперативният резултат в животозастраховането нараства с 23,5% спрямо първото полугодие на 2009 до 1,6 млрд. евро. По този начин застрахователят отбелязва най-силното си шестмесечие в този сегмент за последните три години.

Акциите на компанията не промениха стойността си след изнасянето на отчета и се търгуваха в Милано при ниво от 15,84 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още