fallback

Credit Suisse обяви по-голяма от очакваното печалба

Нетната печалба на банката се увеличава с 1,4% на годишна база до 1,59 млрд. швейцарски франка

09:51 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Втората по големина банка в Швейцария Credit Suisse обяви по-голяма от очакваното печалба за второто тримесечие, след като финансовият гигант успя да спечели от собствените си дългови книжа и получи данъчен кредит.

Нетната печалба на банката се увеличава с 1,4% на годишна база до 1,59 млрд. швейцарски франка (1,5 млрд. долара) през второто тримесечие спрямо 1,57 млрд. франка преди година. Това се оказа доста над очакваните от пазарни анализатори 1,23 млрд. франка печалба, предаде Bloomberg.

Приходите на Credit Suisse от търговия с ценни книжа са намалели с 27% през изминалото тримесечие заради нестабилността на финансовите пазари, причинена от дълговата криза в Европа.

Тя се отрази негативно и на финансовите резултати на американските банкови гиганти Goldman Sachs и Citigroup. Според ръководството на Credit Suisse икономическата и пазарна ситуация в момента остава несигурна и изпълнена с предизвикателства.

Credit Suisse е получила данъчен кредит от 522 милиона франка и печалба от 922 млн. франка за своя дълг през второто тримесечие, което компенсира разходите й за допълнителния банков данък, който бе въведен във Великобритания.

Акциите на Credit Suisse са поевтинели с 14% през тази година в сравнение със спад от 5,3% за най-голямата швейцарска банка UBS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още