fallback

Хиляди туристи блокирани в Гърция заради поредната стачка

Протести срещу пенсионната реформа попречиха на много туристи да стигнат до Цикладските острови в Егейско море

14:34 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Хиляди туристи, заминаващи за гръцки острови, са блокирани на гръцкото пристанище Пирея заради стачка на докери, протестиращи срещу пенсионната реформа в страната, предаде АФП. Протестът на пристанищните работници, който е организиран от комунистическия синдикат, беше обявен за незаконен.

От 21 предвидени линии към Цикладските острови в Егейско море осем са анулирани заради блокада на фериботите.

Според Съюза на туроператорите в страната стачните действия са предизвикали сериозни затруднения на туристите и туроператорите, нанасяйки освен това поредния удар върху помрачения образ на Гърция като предпочитана лятна дестинация.

В опит да привлече отново интереса на туристите към страната, разтърсвана от финансови проблеми и многобройни протести заради мерките за затягане на коланите, във вторник гръцкият министър на туризма обяви нови мерки за защита на почиващите в Гърция.

Павлос Геруланос обеща, че на посетителите, които са били блокирани заради стачни действия или дори събития като нарушаване на въздушния трафик поради вулканичния прах от Исландия, ще бъдат изплащани компенсации за храна и допълнителния престой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още