fallback

НАП проверява и заложните къщи

В София има над 300 заложни къщи. В момента се проверят 20-те най-големи

12:26 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Националната агенция за приходите (НАП) обяви поредната си секторна проверка. Този път на прицел са заложните къщи в София.

По информация на НАП агенцията съвместно с МВР – Главна дирекция „Криминална полиция” и Комисията за защита на потребителите е започнала масирани проверки на 20 заложни къщи на територията на столицата.

Данъчните инспектори имат за задача да проверяват произхода на стоките, които се намират в заложните къщи, начина на осчетоводяване на финансовите операции, както и дали се издават касови бележки при продажба.

Служителите на агенцията ще направят също проверка на доходите и имущественото състояние на собствениците на заложните къщи. Те ще проверят и дали служителите в обектите имат трудови договори и дали са заплащани дължимите им данъци и осигурителни вноски.

Инспекторите проверяват дали нивата на лихвените проценти, срещу които се предоставят финансови средства, отговарят на изискванията в нормативните документи, както и притежават ли заложните къщи лицензи за продажба на изделия от благородни метали.

На територията на столицата има над 300 заложни къщи. В момента се проверят 20-те най-големи, за които по данни на МВР има съмнения за търговия с крадени вещи и укриване на обороти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 07.09.22 г.
fallback