fallback

Плевнелиев предлага бюджетът на МРРБ да се съкрати с 60 млн. лв.

Сега бюджетът на регионалното министерство е 310 млн. лева

13:58 | 15.05.10 г.

Бюджетът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да бъде намален с 60 млн. лева ще предложи министър Росен Плевнелиев по време на днешното заседание на Съвета по административна реформа. Това каза пред журналисти министърът, цитиран от БТА.

Сега бюджетът на ведомството е 310 млн. лева.

Плевнелиев предлага също и промени в устройствения правилник на министерството, с които да се разделят функциите на политическото и административното управление. Едно от предложенията в тази посока е експерти, които не са предупредили например за наличие на финансово необезпечени договори, да носят отговорност. Отговорност ще понесе и министърът, ако въпреки предупреждението подпише подобни договори.

В отговор на въпрос дали регламентирането на тази отговорност е свързано с промени в Наказателния кодекс министърът каза, че на този етап идеята остава на ниво промени в устройствения правилник на ведомството.

Предложенията за промени в правилника ще бъдат докладвани на заседанието на Съвета на началниците на кабинети на министерства след два дни, каза Плевнелиев. Той изрази надежда до два месеца след заседанието да се премине към промяна на някои закони с идеята предложението на МРРБ да се разпростре върху всички ведомства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 09.09.22 г.
fallback