fallback

Фондовете за градско развитие: Нови възможности за градовете

Илияна Иванова, Ива Петкова и Алис Магърдичян разказват за Фондовете за градско развитие в подкаст "Фонд на фондовете: Мисия финансиране

13:22 | 03.02.22 г.

InvestorBG · ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ: Мисия финансиране. Епизод 5 - Нови възможности за градската среда и регионите

Фондовете за градско развитие са един от най-сложните финансови инструменти, които се управляват от Фонда на фондовете. Те са финансови институции, които финансират публични и частни проекти насочени към развитие на градската среда и регионалния туризъм, казва Илияна Иванова, старши експерт в отдел Финансови инструменти на Фонда на фондовете в подкаста "Фонд на фондовете: Мисия финансиране" с водещ Живка Попатанасова. 

Основно условие за тези проекти е те да допринасят за подобряване на икономическата среда и условията за живот в различните региони на България. Те се промотират все повече от Европейската комисия, защото се финансират с европейски и национални средства и предоставят по-ефективен начин за управление на публичния ресурс от безвъзмездната финансова помощ. Една от основните причини за това е, че средствата, които се инвестират в такива проекти се погасяват от генерираните приходи от тяхната дейност, и могат да отново да се инвестират в нови проекти, докато при безвъзмездната помощ финансирането се извършва еднократно.

Основно условие за тези проекти е те да допринасят за подобряване на икономическата среда и условията за живот в различните региони на България. Те се промотират все повече от Европейската комисия, защото се финансират с европейски и национални средства и предоставят по-ефективен начин за управление на публичния ресурс от безвъзмездната финансова помощ. Една от основните причини за това е, че средствата, които се инвестират в такива проекти се погасяват от генерираните приходи от тяхната дейност, и могат да отново да се инвестират в нови проекти, докато при безвъзмездната помощ финансирането се извършва еднократно.

Чуйте повече в подкаста! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 10.09.22 г.
fallback