fallback

IR днес - в окото на тигъра - най-голямото IR събитие в България и региона

Целта на конференцията е да се превърне в мащабен форум за обмен на информация и споделяне на опит за всички аспекти от дейността на IR

11:50 | 18.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На 24 – 25 септември 2015 г. Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България организира най-голямото IR събитие в България и региона – Международна Конференция “IR ДНЕС – В ОКОТО НА ТИГЪРА?”. По този повод разговаряме с Даниела Пеева, председател на УС на АДВИБ.  Г-жо Пеева, защо АДВИБ реши да организира тази конференция сега и какви са Вашите очаквания? Международната IR Конференция, която ще се проведе на 24 и 25 септември, 2015 г. под надслов: “IR ДНЕС – В ОКОТО НА ТИГЪРА?” е организирана по повод 10-тата годишнина от учредяването на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и се очаква да бъде най-голямото IR събитие в България и региона за годината.

Лектори и гости на мероприятието ще бъдат много европейски и световни експерти по връзки с инвеститорите, таргетиране на инвеститори, капиталови пазари, комуникация и презентиране, инвеститорски анализи, развитие на европейската регулация и други интересни области, които представляват интерес, както за директорите за връзки с инвеститорите в България, така и за цялата общност на българския капиталов пазар. Като лектори на събитието ще вземат участие и български колеги, които ще представят своя опит и експертиза, в съответната професионална област, в която работят.

Целта на конференцията е да се превърне в мащабен форум за обмен на информация и споделяне на опит по отношение на всички съществени аспекти от дейността на IR професионалистите в контекста на сложната финансова, икономическа и политическа конюнктура в Европа и света. С какво очаквате този форум да привлече IR специалистите? Интересът от страна на нашите колеги е налице и е по-голям от първоначалните ни очаквания. Към момента като участници в конференцията и съпътстващите мероприятия са се регистрирали над 130 IR  професионалисти от 9 страни: България, Сърбия, Гърция, Германия, Франция, Обединеното Кралство, САЩ, Италия и Испания. Програмата на конференцията и всички съпътстващи мероприятия е изключително разнообразна като теми и презентатори.

Опитали сме се да обхване всички гледни точки на всички участници в процеса на публично представяне на капиталовия пазар: институционални инвеститори, анализатори, финансови медии, доставчици на IR услуги, водещи IR мениджъри, създатели на програми за обучение на IR специалисти. Какъв е приносът на АДВИБ за дейността на ДВИ в България? През вече 10-годишното си съществуване Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ) нееднократно е доказвала посредством многобройните си дейности и инициативи, че е активен участник в българския капиталов пазар.

Основна задача на АДВИБ, обаче остава представляването и защитата на интересите на директорите за връзки с инвеститорите, както и повишаване на тяхната професионална квалификация с цел подобряване на добрите практики за разкриване на информация и прозрачност относно дейността на публичните дружества. В този смисъл, организираната от нас конференция е поредно доказателство за усилията, които целенасочено полагаме в насока информиране на българската IR професионална общност относно актуалните тенденции в развитието на тази професия и споделяне на опит. Кои международни партньори на АДВИБ ще вземат участие в мероприятието и в какви насоки си партнира АДВИБ с тях? Партньори в организирането на тази конференция са всички национални IR организации, с които АДВИБ си сътрудничи от години: NIRI (Национален институт по връзки с инвеститорите, САЩ), DIRK (Германската Асоциация по връзки с инвеститорите), C.I.R.A (Австрийска асоциация по връзки с инвеститорите), AERI (Испанска Асоциация по връзки с инвеститорите), ARFI (Руската асоциация по връзки с инвеститорите и финансови комуникации),  CLIFF (Френска асоциация асоциация на специалисти по финансова комуникация), AIR (Италианска асоциация по връзки с инвеститорите), IR Society, UK (Обществото по връзки с инвеститорите на Обединеното Кралство) и Германския IR Club. Сътрудничеството на АДВИБ с всяка от тези организации е в областта на обмена на информация, партнирането в различни съвместни IR мероприятия, обсъждане на промени в областта на европейското законодателство и създаване на възможности за професионално IR обучение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 01.09.22 г.
fallback