fallback

МС решава кога и как да се възстановяват парите на бюджетните организации в КТБ

Предвижда се то да стане до 1-и февруари еднократно или на траншове

08:16 | 03.12.14 г. 3
Автор - снимка
Създател

На днешното си заседание Министерският съвет ще обсъди проект за решение за възстановяване на средствата на бюджетните организации, блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Внесеният от финансовия министър проект предвижда това да стане до 1-ви февруари 2015 г. за сметка на централния бюджет, чрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители. То може да бъде еднократно или на траншове според необходимостта от осигуряване на тези средства за извършване на плащания от съответните бюджетни организации. С това решение ще може да се възстанови финансирането на текущите дейности на бюджетните организации, като се защити публичният интерес, без да се накърняват правата на останалите вложители в банката.

Правителството ще предложи на парламента да приеме изменение и в още един закон - за собствеността. То предвижда удължаване с три години на мораториума върху придобиване по давност на държавни и общински имоти.

Целта е да се защитят максимално държавният и общественият интерес, като в преходния период се предприемат действия за пълно установяване на нерегулурани и безстопанствени държавни и общински имоти и тяхното регулиране.

Развитието на казуса КТБ можете да следите тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:10 | 30.08.22 г.
fallback