fallback

Кирил Ананиев е отново зам.-министър на финансите

Финансистът заема позицията в четвърти кабинет, след като беше на същия пост в правителствата на Костов, Сакскобургготски и Станишев

14:55 | 19.08.14 г.
Автор - снимка
Създател

Зам.-министърът на финансите в три поредни правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, Кирил Ананиев отново е назначен на същия пост в служебното правителство, съобщи правителствената пресслужба.

Ананиев напуска поста си на зам.-министър на финансите в кабинета на Бойко Борисов, след което става секретар по финансовата политика на предишния президент Георги Първанов. При управлението на кабинета на Пламен Орешарски Ананиев пък е съветник на премиера.

През март името му бе спрягано за председател на Сметната палата. Според спекулациите тогава народни избраници от БСП и ДПС смятат, че той е най-опитният бюджетен експерт в държавата. В крайна сметка за председател на Сметната палата бе избрана Лидия Руменова.

Финансистът започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС, и преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи", става ясно от прессъобщението на ведомството.

С това Кирил Ананиев става вторият заместник на финансовия министър Румен Порожанов, след като през миналата седмица за зам.-министър бе назначена Теменужка Петкова. Тя е бивш директор на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 12.09.22 г.
fallback