fallback

НС обсъжда на последното си заседание актуализацията на бюджета на НЗОК

Депутатите от ГЕРБ без Борисов осигуриха кворум и си тръгнаха

14:42 | 04.08.14 г.

На последното си заседание парламентът ще обсъжда актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Последното заседание на 42-то Народно събрание започна без проблем – 142 депутати от БСП, ДПС и ГЕРБ формираха кворума. Веднага след това народните представители на Бойко Борисов напуснаха пленарната зала. В нея останаха само трима от ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова и Десислава Атанасова.

Така Борисов спази обещанието си да помогне за приемане на промените в бюджета на Здравната каса, въпреки че извади партията си от парламента. Макар и депутатите му да не са в пленарната зала, БСП и ДПС сами ще могат да приемат измененията.

Самият Борисов не се появи в Народното събрание. Той не е идвал от четвъртък, когато обяви, че напуска парламента.

Очаква се на днешното заседание депутатите да приемат на второ четене актуализацията на бюджета на Здравната каса. Парламентът изтегли от дневния си ред промяната в републиканския бюджет, която предвиждаше да се вдигне таванът на дълга.

На заседанието няма да се обсъждат и допълнителни правомощия за служебното правителство, които да му дадат възможност да сключва споразумения с чужди държави и международни организации за теглене на нов дълг, което бе предложение на ГЕРБ.

Началото на последното заседание започна с израз на съчувствие към пострадалите в наводнените райони. То беше отправено от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Той изненада депутатите и с подаръци, които ги чакаха на депутатските банки. Те представляват кутии в червена опаковка. Миков не разкри какво се крие в тях, но изрази надежда, че ще напомнят на народните представители за усилената им работа в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:19 | 12.09.22 г.
fallback