fallback

Правителството дава още 20 млн. лв. за повишаване на събираемостта на приходи

Финансовото министерство ще разполага с допълнителни 2,2 млн. лева, за да плати по договорите с кредитните агенции

09:28 | 01.04.14 г.

Малко над 35 млн. лева ще получи Министерството на финансите за подобряване на събираемостта на приходите, гласи предложение на Министерския съвет, публикувано на портала за обществено обсъждане. С него правителството подлага на дискусия постановление за отпускане на допълнителни средства в размер на общо 35,3 млн. лева от централния бюджет.

Освен финансовото министерство, допълнително пари ще бъдат преведени и по бюджета на Конституционния съд.

Най-голямата част от средствата за Министерството на финансите - 20 млн. лева, ще отидат за дейности, свързани с повишаването на събираемостта на публичните приходи, става ясно от предложението. С тези пари финансовото министерство трябва да намали още данъчните измами и да засили митническия контрол.

С допълнителни 12,3 млн. лева финансовото министерство ще трябва да инвестира в развитието и поддръжката на национално значими информационни системи и инфраструктури. 2,2 млн. лева ще отидат за разходите, които министерството прави за агенциите за кредитен рейтинг - Moody’s, Standard and Poor’s и Fitch.

Със същото постановление Министерският съвет предлага да бъдат отпуснати допълнително 250 хил. лева по бюджета и на Конституционния съд. Тези разходи са за персонала, става ясно от проекта на документа.

От Министерския съвет приканват всички заинтересувани страни да дадат становище по предложението. Крайната дата за това е 10 април.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:56 | 07.09.22 г.
fallback