fallback

Плевнелиев се притеснява от по-малкото пари за сигурност в Бюджет 2014

Президентството подготвя оценка на бюджета за догодина на базата на конкретни анализи, цифри и обосновки

13:11 | 04.11.13 г. 1

Президентът Росен Плевнелиев се опасява от сериозни проблеми в сектора на сигурността през следващата година, става ясно от думите му след отбелязване на 100-годишнината от създаването на Върховния административен съд. 
 
Плевнелиев е провел срещи с ръководствата на службите за сигурност и е за познал представителите на изпълнителната власт с представените пред него разчети за бюджетите на службите в сектора, пишат от прессекретариата на Президентството. 
 
С предвидените към момента средства Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба за охрана (НСО) очевидно ще имат през следващата година много сериозни проблеми в изпълнението на функциите си, допълни още той.
 
„Предстои да се срещна с министрите на отбраната и на външните работи и една от темите за разговор е позицията на двете министерства по отношение на Бюджет 2014 г.“, каза още президентът Плевнелиев. Официалната позиция на Президентството относно бюджетната рамка за следващата година обаче все още не е готова. Тя ще бъде представена с конкретни анализи, цифри и обосновки. 
 
„От февруарските протести, досега, правя само едно нещо – когато има протестиращи граждани се опитвам да чуя какво казват хората“, посочи още президентът. 
 
Според него когато гражданите отправят смислени послания, те трябва да бъдат предоставени на вниманието на компетентните институции, които следва да пристъпят към решаването на поставените от обществото въпроси. 
 
„Големият проблем е в ниското доверие към институциите. За да се повиши това доверие и хората да припознаят страната си като ефективна демократична държава, всички трябва да обърнем внимание гражданското общество“, каза още президентът Плевнелиев.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:58 | 03.09.22 г.
fallback