fallback

Бюджетът за 2014 година ще бъде тема на съвета за национална сигурност

До дни ще стане ясно кога ще се проведе Консултативният съвет за национална сигурност, обясни президентът Росен Плевнелиев

15:35 | 22.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател

Държавният бюджет за 2014 година ще е една от темите, които ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който президентът Росен Плевнелиев ще свика до броени дни. За новия бюджет вече в президентството пристигали писма със сигнали за нарушения, стана ясно от думите на държавния глава. 

Росен Плевнелиев призова правителството да се държи на висотата на своята отговорност при решаване на проблемите, свързани с бежанците в нашата страна. По повод вълненията на жителите на Казанлък, които не искат превръщането на полицейската школа в бежански център, президентът подчерта, че решението е в правомощията на правителството.

България трябва да има ясни приоритети за развитие, заяви още той в Стара Загора, където изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България" пред студенти и преподаватели от Тракийския университет, предаде БТА.

"Има пари, но няма приоритети" изтъкна президентът и подчерта, че за земеделие има определени 3 млрд. евро в Европейския съюз. Той очерта производството на билки, гъби и мед като перспективни за нашата страна. Годишната печалба от износа им е близо 30 млн. евро.

Президентът препоръча бързо изработване на цифров атлас за подобряване на почвите у нас и създаване на сертифицирана лаборатория, която да изследва хранителните продукти и да ги направи конкурентноспособни на европейския пазар.

Росен Плевнелиев препоръча на специалистите от Тракийския университет да участват при разработването и обсъждането на проекта за Национална стратегия за развитие на земеделието до 2020 година.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
fallback