fallback

Людмила Петкова стана председател на Надзорния съвет на НЗОК

Представител на държавата в надзора на касата ще бъде зам.-министър Красин Димитров

16:55 | 05.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Людмила Петкова, снимка: МФ

Правителството определи заместник-министъра на финансите Людмила Петкова за председател на Надзорния съвет на НЗОК. Представител на държавата в Надзорния съвет на касата ще бъде заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, съобщиха от Министерския съвет.

 

Със същото решение от постовете им бяха освободени Десислава Димитрова, досегашен председател на НС на НЗОК и Виолета Лорер, член на Надзорния съвет.

 

Надзорният съвет на НЗОК се състои от 9-ма членове – един от представителните организации за защита на правата на пациентите, двама от организациите на работниците и служителите, двама представители на работодателските организации и четирима представители на държавата, един от които е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите.

 

Припомняме, че вчера Народното събрание реши мандатът на управителя на касата д-р Пламен Цеков да бъде предсрочно прекратен. От месеци съсловните и пациентски организации настояват Цеков да подаде оставка заради новите методики за разплащане с болниците и лекарите и за заплащане на медицинските дейности и изделия. Искането им беше подкрепено от здравния министър Таня Андреева, която обвини шефа на касата в непрозрачност и нежелание да води диалог със здравното министерство, както и в раздуване на щата в касата и безконтролно харчене на средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:50 | 11.09.22 г.
fallback