fallback

Менда Стоянова: Чудеса в икономиката не могат да се правят

Над половината от натрупания през последните години дефицит е бил за социални плащания, коментира бившият председател на парламентарната бюджетна комисия

18:01 | 06.04.13 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Поуката, която ГЕРБ са си извадили от протестите в предишните месеци, е да работят за по-добрата комуникация, смята председателят на бюджетната комисия в 41-то Народно събрание Менда Стоянова, цитирана от агенция "Фокус". За нея чудеса в икономическата област не могат да бъдат направени и хората трябва разберат това. 

За да се развива добре икономиката, движението трябва да бъде по-бавно, защото това развитие е по-устойчиво. Хората обаче са загубили търпение и затова трябва да се комуникира с тях, убедена е тя. Тя препоръча всеки да бъде по-активен за своето развитие, квалификация, да търси и създава работа. 

Менда Стоянова обясни още, че част от дефицита, натрупан по време на управлението на ГЕРБ, е бил насочен към социални плащания - за пенсии и социални помощи. От 6 млрд. лева дефицит, 3,3 млрд. лева са били насочени в тази област. 

Менда Стоянова е втора в листата на ГЕРБ в Пловдив, където водач е лидерът на партията Бойко Борисов. В Пловдив предстои сблъсък между досегашния премиер и любимецът на социалистите Стефан Данаилов. Стоянова допълни, че ГЕРБ ще направи заявка за нов мандат на тези предсрочни избори като отчете свършеното досега и върху какво ще се фокусира през следващите четири години.

Няма да има компромати, кампанията ни ще е позитивна, категорична беше тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
fallback