fallback

Правителството одобри разходите за изборите

Най-голямото перо е за възнаграждения за избирателните комисии

15:17 | 03.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството прие план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България, както и за общински съветници и кметове на 23 октомври т. г., съобщи пресслужбата на кабинета.

За възнаграждения и материално-техническо осигуряване на дейността на Централната избирателна комисия (ЦИК) е предвиден 1 млн. лв. Обработката на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите ще струва на бюджета 2 млн. лв. За логистичното осигуряване на изборния процес от централната, областните и общинските администрации са предвидени 6,8 млн. лв., а разяснителната кампания на ЦИК за начина на гласуване ще струва 200 хил. лв.

В зависимост от своите задължения няколко министерства също получават средства - 800 хил. лв. за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, 4 млн. лв. за Министерството на вътрешните работи, 500 хил. лв. за Министерството на външните работи, 80 хил. лв. за Министерството на отбраната, 14 хил. лв. за Министерството на образованието, младежта и науката и 150 хил. лв. - за Сметната палата.

С тези средства ще се финансира подготовката и отпечатването на избирателните списъци, осигуряването на гласуването в чужбина, включително и на българските военни контингенти на мисии, охранителните мероприятия на МВР, както и организирането на изборни места в държавните училища.

За разходите по провеждането и отразяването на изборите на БНТ, БНР и БТА са отделени съответно по 500 хил. лв., 200 хил. лв. и 160 хил. лв.

Най-голямото перо в план-сметката е за възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии и специалисти - 18,5 млн. лв.

Общата сума за изборите е 35 млн. лв.

Първостепенните разпоредители с бюджетни кредити до 30 ноември трябва отчетат изразходваните средства пред министъра на финансите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:54 | 08.09.22 г.
fallback