fallback

НАП: Има изоставане в осигурителните вноски и корпоративния данък

Данъчните приходи за първите четири месеца на годината са по-големи от същия период на 2010 г., съобщи директорът на приходната агенция Красимир Стефанов

07:55 | 16.05.11 г. 1

Данъчните приходи за първите четири месеца на годината са по-големи от същия период на 2010 г. Към 30 април са събрани малко над 4 млрд. лева, което е със 160 млн. лева повече, обяви пред БНР директорът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Той посочи обаче, че има известно изоставане по отношение на осигурителните вноски и корпоративния данък. Стефанов потвърди, че НОИ е планирал нереални постъпления от осигуровки.

„Ние още от октомври месец миналата година, когато се гледаше бюджетът на НОИ, имаме официални писма до НОИ, че методиката, по която се изчислява плана за осигурителните вноски е грешна, тъй като стъпва на плана за миналата година, а не на реално постъпленията, които сме събрали за миналата година.”

Красимир Стефанов обяви още, че и тази година данъчната агенция ще прави проверки по летните курорти. Колкото до ревизиите на музиканти, очаква се да постъпят около 1 млн. лева данъци от трима от най-известните български изпълнители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:03 | 10.09.22 г.
fallback