fallback

Дянков: Шефът на митниците няма да бъде сменен, докато съм министър

Въпреки принадлежността му към структурите на бившата Държавна сигурност Ваньо Танов ще остане на поста си, е заявил финансовият министър

19:46 | 30.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен въпреки принадлежността му към структурите на бившата Държавна сигурност, заяви министърът на финансите Симеон Дянков, предаде Dnes.bg.

„Има голяма разлика между хора, които са избрани по някакъв начин през политически процес, и такива, които са избрани от министри или от други да си вършат работата", каза Дянков.

"Танов не е избран чрез гласуване, той не е политическа фигура, неговата задача е да събира приходи, той си върши задачата много добре“, аргументира се той, като подчерта, че шефът на митниците няма да бъде сменен, докато той е министър.

Според Симеон Дянков започваме 2011 година с по-голямо основание да смятаме, че ще бъде по-лесна във финансово отношение.

Финансовият министър е категоричен, че все пак завършваме годината оптимистично, след като НАП и митниците приключват 2010 г. с леко преизпълнение на приходите си.

Вижте още

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
fallback