fallback

Пренасочват близо 2 млн. лв. неусвоени средства от бюджета за еко обекти

Изграждането на канализация в Царево ще струва по-малко от предвиденото, средствата ще се пренасочат към Карлово и Козлодуй

12:02 | 20.10.10 г.

Правителството одобри пренасочване на неусвоените средства от държавния бюджет за 2010 г., съобщиха от Министерски съвет.

Ежегодно правителството приема Списък на екологичните обекти, предвидени за строителство през следващата година.

В него поименно са указани екологичните обекти, за които задължително се осигурява целева субсидия за изграждането им. Неусвоените средства от тези екологични обекти могат да се пренасочват с акт на Министерски съвет за други такива по предложение на министъра на околната среда и водите.

От извършени проверки от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и по информация на общините за хода на изпълнение на обектите е констатирано, че ще има неусвояване на предвидените средства в размер на 1,895 млн. лв. за изграждане на канализация на гр. Царево. Изграждането на обекта ще завърши с по-малко средства след направената от общината обществена поръчка.

Освободеният финансов ресурс ще се използва за допълнително финансиране на други два обекта - пречиствателна станция в Карлово, която ще бъде финансирана с 1 млн. лв., и също за пречиствателна станция в Козлодуй, към която ще се пренасочат 895 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:03 | 29.08.22 г.
fallback