fallback

НАП санкционира Ахмед Доган, не се регистрирал навреме по ДДС

За резултатите от ревизията на лидера на ДПС е уведомен главният прокурор

17:27 | 16.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Ахмед Доган не се е регистрирал по ДДС в законовия срок. Това е установено от инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) и нарушението е санкционирано.

Ревизията на лидера на ДПС е приключила на 6 август и за резултатите от нея е уведомен главният прокурор. Това отбеляза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов пред депутатите от парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, съобщиха от НАП.

На въпроси на Investor.bg от НАП отговориха, че ревизиите по ДДС са под надзора на Прокуратурата и по тази причина главният прокурор е уведомен за извършеното нарушение от Ахмед Доган, а решението евентуално за повдигане на обвинение е на Прокуратурата.

От НАП обаче отказаха за уточняват в какъв размер е наложената санкция на Ахмед Доган.

От доклада за дейността на НАП пред парламентарната антикорупционната комисия става ясно още, че при първата приключила ревизия на футболист ревизорите на НАП са установили укрити доходи за 90 000 лв.

Първите резултати от ревизиите и проверките на 24 български изпълнители, които НАП започна в края на миналата година показват, че прекият фискален ефект ще бъде поне 3 млн. лв. допълнително в хазната, съобщиха още от НАП.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:15 | 09.09.22 г.
fallback