fallback

Енергийни дружества укрили данъци за около 3 млн. евро

Полицейска операция разкри престъпления с извършени ремонти в ТЕЦ Марица – Изток 2

21:04 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Редица дружества с дейности в областта на енергетиката са укривали информация за действителните си обороти. Те представяли пред органите на приходите документи с невярно съдържание - данъчни фактури, отчети за приходите, разходите и счетоводните баланси, като по този начин неправомерно усвоявали огромни средства, съобщиха от МВР.

Това са показали резултатите от полицейска операция за разкриване и документиране на организирана престъпна група, създала условия за избягване на данъчни задължения в особено големи размери и пране на пари, е реализирана на територията на София и Враца.

При извършените претърсвания на осем адреса - жилища и офиси, са иззети счетоводни и банкови документи, компютърни конфигурации, магнитни носители, запис на заповеди за суми от около 2 милиона лева.

Там са открити и документи за водено „черно” счетоводство, като сумите, изписани в тях, са на стойност за около 3 млн. евро.

Установени са данни за престъпления във връзка с извършени ремонтни дейности по изграждането и рехабилитацията на ТЕЦ „Марица-Изток 2”, при които са нанесени щети в особено големи размери.

Имена на конкретни фирми не се споменават.

На този етап са повдигнати обвинения на четирима души, чиито самоличности също не се уточняват, работата по документирането на случая продължава.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 14.09.22 г.
fallback