fallback

Синята коалиция постави условията си за подкрепа на бюджета

Сините искат да знаят за какво ще се ползват 1,23 млрд. лв., заложени като непредвидени разходи, както и да се възстановят първоначалните средства за здравеопазване

14:21 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Две са условията, при които Синята коалиция ще подкрепи актуализацията на бюджета на второ четене. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора народният представител от ДСБ Иван Иванов, зам.-председател на парламентарната група на Синята коалиция.

Първото условие е да се конкретизира за какво ще бъдат използвани залегналите средства за непредвидени разходи в размер на 1,23 млрд. лв.

„Държим те да бъдат описани по сектори - здравеопазване, социална политика, реформа в централната администрация, ако това не стане, няма да гласуваме този текст“, подчерта Иван Иванов, цитиран от БТА.

„Има много структури с дублиращи функции, създадени в последните осем години, които трябва да бъдат ликвидирани“, добави той.

Второто условие е да се възстановят 54-те милиона лева, предвидени в първоначалния вид на Бюджет 2010 за здравеопазването. Средствата са необходими за спешната помощ, за хемодиализа, за медикаменти за тежки заболявания.

Според Иван Иванов Синята коалиция има още един аргумент в подкрепа на актуализацията на бюджета - правителството се е съобразило с две техни искания. Едното е да не се пипат заплатите и пенсиите, а второто - да не се повишават данъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:50 | 08.09.22 г.
fallback