fallback

ДСБ мислят дали да подкрепят бюджетната актуализация, още чакат параметрите

Ако бъде прието предложението на „Атака“ за таван на лихвите, ще има срив на банковата система, казват тъмносините

13:26 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

ДСБ ще реши дали да подкрепи актуализацията на бюджета след широк кръг от консултации с партньорите си от „Синята коалиция плюс“. Становището е на ръководството на партията, представено пред журналисти от Веселин Методиев. „Ще помоля СДС да го направим съвместно с тяхното ръководство“, добави той.

Методиев припомни, че последният случай на актуализация на бюджета в средата на годината е бил през 1997 г. при правителството на ОДС, когато е трябвало да бъде въведен валутният борд у нас. Затова, като се опират на опита си, от централата смятат, че към тази тема не може да се подхожда хазартно.

Заместник-председателят на ДСБ Иван Иванов обясни обаче, че вече две седмици чакат да получат параметрите, за да може да има по-конкретни коментари.

Ако предложението на „Атака“ за налагане на таван на лихвите бъде прието, тъмносините прогнозират срив на българската банкова система, отблъскване на чуждестранните инвеститори и банки.

Според ДСБ президентът Първанов няма основание да твърди, че в момента в България има наложен полицейски маниер на управление. Няма да подкрепя такова твърдение, защото полицейщина е злоупотреба с власт за постигане на политически цели, категоричен беше Веселин Методиев. От ДСБ смятат, че ГЕРБ се стреми да се бори с престъпния свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
fallback