fallback

С 50% нараства добивът на дървесина към април на годишна база

Изоставането в тези показатели в сравнение с 2008 г., която е била много по-добра, е само 6%

14:36 | 22.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Повишение от 50% на реализираната дървесина от началото на годината до април в сравнение със същия период на 2009 г. отчита Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), съобщават от Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Данните за пазара на дървесина в страната са изнесени на проведения Колегиум на регионалните директори на ИАГ, в който е участвал заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.

Изоставането в тези показатели в сравнение с 2008 г., която е била много по-добра, е само 6%, посочват от агенцията.

До 30 април 2010 г. горските и ловните стопанства са добили дървесина в размер 917 060 куб. м, като за същия период на 2008 г. това количество е в размер на 974 944 куб. м.

Решено е по места да бъдат извършени проверки на собствениците на недържавните гори, като те имат за цел да установят как се спазва Законът за горите. Проверките ще се извършват по график, като за отделни райони, в които преобладава недържавната собственост, те се извършват ежеседмично.

Местните структури на ИАГ вече са изготвили и одобрили плановете за извършване на противопожарните мероприятия и опазването на горите от пожари. Във всички структури на агенцията са създадени групи за гасене на пожари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 04.09.22 г.
fallback