fallback

Включваме се в стратегията за борба с бедността с пътни проекти

Целта ще е по показател "пътища" да догоним средноевропейските стандарти

09:27 | 22.05.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

България ще предложи да бъде включена в стратегията за борба с бедността „Европа 2020“ с проекти за развитие на пътната инфраструктура, съобщи снощи във Велико Търново финансовият министър Симеон Дянков.

Европа определи пет индикатора за стратегията, а ние, и вероятно Полша, ще се включим в индикатора „пътна инфраструктура“, който показва как отделните региони могат да достигнат средноевропейски стандарти за развитие, поясни Дянков.

По неговите думи в рамките на стратегията „Европа 2020“ данъчните администрации в областите Видин, Монтана и Враца, които досега бяха на подчинение на териториалната дирекция на НАП във Велико Търново, ще бъдат обособени в самостоятелна структура.

„От икономическа гледна точка няма кой знае какъв смисъл да се прави отделна дирекция за Северозападна България, където областите са бедни и отчитат най-ниските данъчни постъпления. Това е най-бедният район не само в България, но и в Европа. Затова ще направим промяната, за да може по някакъв начин да се повиши интересът на бизнеса към този район“, коментира вицепремиерът.

Според него реформата в НАП и в митниците е приключила. Двете агенции се справят със събираемостта и ако се наложат допълнителни промени, те ще бъдат отложени за следващата година; през тази ще събираме данъци, каза Симеон Дянков.

Във Велико Търново финансовият министър се срещна с ръководството на териториалната дирекция на приходната администрация и разговаря с представители на малкия и на дребния бизнес в общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:05 | 09.09.22 г.
fallback