fallback

Отнемат разрешенията за обработка на тютюн на 5 предприятия

За една година няма да могат да обработват тютюн „Асеновград Табак" АД, „Смолян Табак" АД, „Ямбол Табак" АД, „Дулово Табак" АД и „Български тютюни" АД

16:48 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството взе решение за отнемане за срок от 12 месеца на безсрочните разрешения за промишлена обработка на тютюн на 5 предприятия: „Асеновград Табак" АД, „Смолян Табак" АД, „Ямбол Табак" АД, „Дулово Табак" АД и „Български тютюни" АД, стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет.

След като петте дружества не са подали в срок необходимата справка, е извършена проверка от Експертния съвет за промишлена обработка на тютюн. Установена е липса на основни технически и технологични съоръжения в съществуващия сграден фонд на „Асеновград Табак" АД, „Смолян Табак" АД и „Ямбол Табак" АД, което не позволява реализиране на производствен процес и извършване на промишлена обработка на тютюн.

Това представлява нарушение на текстове от Закона за тютюна и тютюневите изделия, се казва в основанията за отнемане на разрешенията.

Другите две дружества - „Дулово Табак" АД и „Български тютюни" АД, разполагат с технически и технологични възможности за извършване на промишлена обработка на тютюн, но не са подали необходимите справки по закон, затова разрешенията им за промишлена обработка на тютюн също са отнети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:13 | 10.09.22 г.
fallback