fallback

Публични и частни компании търсят консултации за по-успешно развитие

Ние сме на разположение на всички, които имат проектни инициативи, каза Ангелина Тодорова, директор "Проектна информация и финансиране" към Фонд на фондовете

15:14 | 13.01.22 г.

InvestorBG · ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ: Мисия финансиране. Епизод 3 -Консултации за по-успешно бизнес развитие

Стъпките от идея до самото финансиране са доста и понякога доста сложни. Пътят е трънлив, друг път стръмен. В някои от случаите е доста бърз и лесен. Това каза Ангелина Тодорова, директор "Проектна информация и финансиране" към Фонд на фондовете, в интервю на Живка Попатанасова за подкаст "Фонд на фондовете: Мисия финансиране".

Ние сме на разположение на всички, които имат проектни инициативи, да им предложим нашата помощ в тяхното приключение от идеята, от нуждата за финансиране, до достигането до самите средства, посочи тя.

"Проектите с наша помощ се реализират по-бързо. Това не важи за всеки проект. Част от проектите не стигат до финансиране, но добрите проекти, дори и да не стигнат до един вид финансиране, във времето успяваме да им намерим друг вид финансиране, така че да продължат напред. Насърчавам всички да разработват добри проекти и да не се притесняват, ако нещата не се случат така, както първоначално са планирани", коментира още Тодорова.

Добрите инициативи в крайна сметка стигат до финансиране, понякога с много малко помощ от нас, друг път с повече, подчерта Тодорова. "Колкото повече е финансирането на пазара, толкова повече и за нас е добре. Такъв период предстои на България от 2022 година, когато ще влезе в сила и Плана за възстановяване и развитие, новите оперативни програми, различните програми, по които може да се кандидатства директно в Брюксел, като нашият фокус остават финансовите инструменти на Фонд на фондовете", каза тя.

"Във Фонд на фондовете, през 2018 година започнахме активно да действаме и да работим и с публичния, и с частния сектор, така че да се генерират все повече проекти, които да се финансират от Фонд на фондовете, от Европейска инвестиционна банка, а и от Българската банка за развитие", посочи Тодорова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:51 | 18.08.22 г.
fallback