fallback

Летният туристически сезон в България се открива на 1 май

В страната ще се влиза с отрицателен PCR тест, тест за антитела за удостоверяване на прекарана инфекция от коронавирус или документ за ваксинация

13:10 | 14.03.21 г. 9

Летният туристически сезон в България ще бъде открит на 1 май, а в страната ще може да се влиза с отрицателен PCR тест, тест за антитела за прекарана инфекция от коронавирус или сертификат за поставена ваксина срещу коронавирус.

Това става ясно от изказвания на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и здравният министър Костадин Ангелов, които придружават премиера Бойко Борисов при посещението му в област Смолян.

Видео с коментарите на Борисов в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ и на двамата министри са публикувани в официалния му профил във Facebook.

Утре ще бъде публикувана заповед с мерките, които местата за настаняване ще трябва да предприемат, обясни Николова. За Великден и майските празници се очакват и първите туристи от чужбина, допълни тя.Следващата седмица Европейският съюз се очаква да реши по отношение на т.нар. "дигитален сертификат за ваксина". Българското правителство подкрепя тази позиция, посочи още Николова..

Ангелов посочи, че България ще се присъедини към т.нар. „зелени коридори“ за пътувания в Европа. Европейските туристи ще влизат в страната с отрицателен PCR тест, тест за антитела за прекарана инфекция или с документ за поставена ваксина.

Борисов допълни, че туристи от трети страни ще се допускат в България или с отрицателен PCR тест, или със сертификат за поставена ваксина, като ще се признават и ваксините, които не са одобрени в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:01 | 11.09.22 г.
fallback