fallback

Защо двулицевите матраци са добра инвестиция?

При някои от тях едната страна е предназначена за използване през зимата, а другата - през лятото

10:04 | 30.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Двулицевите матраци все повече се утвърждават като предпочитан продукт за сън. Всички големи производители инвестират във все по-нови, висококачествени технологии и иновативни материали, за да създадат продукти, които да гарантират комфорт и високо качество. Те са иновация и все още хората не са достатъчно запознати с техните позитиви, за да се насочат към избора им за своята спалня. От e-sleep.bg ще ни разкрият какви са основните характеристики и преимущества, за да можете сами да прецените дали това е матракът, който търсите. Какво представляват двулицевите матраци?

Това са матраци, които могат да се използват и от двете страни, като всяка от страните може да предоставя различно ниво на твърдост. Изработката им е изключително различна и обикновено технологията ѝ зависи от фирмата производител. Много често някои двулицеви матраци са изработени така, че едната страна е предназначена за използване през зимата, а другата - през лятото. Този ефект най-често се постига чрез два различни основни материали от двете страни - вълна или памук. Друга иновация, използвана от големите производители, е охлаждащият гел /COOL GEL/, който осигурява прохлада през летните нощи. Възможно е, не само материалите да са различни, но и твърдостта на всяка половина. По този начин може да бъде избирана и степента на комфорт. Нека да разгледаме кои са основните причини, да инвестирате малко по-висока сума и да предпочетете двулицев матрак. Двулицевите матраци са с по-дълъг живот

Не е голяма изненада, че когато матракът е изработен така, че да се спи на него от двете страни, той издържа по-дълго време. Когато спите на една и съща страна, тя се натоварва повече и се амортизира по-бързо. Ако обаче обръщате матрака регулярно, това намалява износването и удължава времето, в което можете да се радвате на матрак в добро състояние. Цената им е съвсем малко по-висока спрямо еднолицевите матраци

Макар да има разлика в инвестицията, тя не е толкова голяма. На практика ще получите два матрака в един. Освен това, по-дългият живот на матрака, оправдава по-високата цена. Ако обзавеждате вила или стая за гости, където никой няма да спи редовно, тогава може би двулицевият матрак не е най-доброто решение. Когато избирате матрак за вашата спалня, където ще ви е необходима добра и качествена почивка всяка нощ, то тогава ви препоръчваме да изберете двулицеви матраци. Комфортът

Докато спите от едната страна на матрака, другата има време да възстанови напълно формата си. Тоест след като го завъртите, вие ще усещате максимален комфорт от новата страна. Това означава, че ще имате добър сън и на следващия ден ще сте отпочинали. Предвид това, че основната функция на един матрак е да предоставя почивка на тялото, двулицевите матраци са безкомпромисни в нея.

По-добро разпределение на теглото

След време еднолицевите матраци могат да станат неравни и на тях да се спи некомфортно. Тези неравности ще пречат на съня ви. При двулицевите този риск е минимален, предвид това че могат да се използват и двете страни на матрака. Разпределението на тежестта става равномерно и това е много важно за хората, които през деня извършват тежък физически труд. Ако матракът не е в състояние да разпредели добре тежестта, то тогава добрата почивка е почти невъзможна. Вие избирате кога да обърнете и завъртите матрака

Периодът, който е препоръчително да се обърне от другата страна един двулицев матрак, е шест месеца. Освен обръщането обаче може и да го завъртате на 3 месеца посока глава - крака. Така ще се разпределя по-добре тежестта и той ще е в по-добро състояние по-дълго време.

Хубаво е да погледнете препоръките на производителя. Както вече споменахме, всеки производител има различна технология и спрямо нея различни изисквания. Всичко се съсредоточава в това да се погрижите за всяка страна поотделно, за да може цялостното състояние на матрака да е добро.

При самото обръщане на матрака се уверете, че има кой да ви помогне. За да обърнете двулицевите матраци, са необходими поне двама човека. Ако все пак няма кой да ви помогне, тогава завъртете матрака напречно на леглото и го изправете на дългата му страна за основа. След това го обърнете от новата страна и го позиционирайте правилно. Ако имате проблеми с кръста или по някаква причина не трябва да вдигате тежко, тогава намерете кой да свърши това вместо вас.

Лесна поддръжка

Двулицевите матраци са изключително лесни за поддръжка. Повечето модели са снабдени с два калъфа - външен и вътрешен около ядрото. Функцията им е да се смъкват лесно и да се почистват/перат. В инструкциите за всеки отделен матрак има подробно обяснение как се прави това най-оптимално, така че не трябва да се притеснявате за чистотата.

Двулицевите матраци обикновено са по-големи на размери заради самото им устройство. Те се различават и по височина от еднолицевите. Причината е, че както горната, така и долната страна е пригодена за сън и пластовете не могат да бъдат тънки, защото няма да предложат високо ниво на комфорт. Като се подредят няколко слоя, те неминуемо увеличават общата височина на матрака.

Друга особеност на двулицевите матраци е нуждата от специална подматрачна рамка. При еднолицевите подматрачната рамка обикновено е вградена.

Постарахме се да ви изброим по-важните положителни характеристики на двулицевите матраци, така че ако сте имали съмнение дали такъв матрак е за вас, да успеете да вземете решение. Горещо ви препоръчваме да се спрете на двулицев матрак от среден или висок клас, за да не правите компромис с качеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
fallback