fallback

Конните спортове се ориентират към туризъм и обучение

Коронавирусът ще промени бизнеса на конните бази, прогнозира Борис Минков, управител на "Езда София в интервю за Bloomberg TV Bulgaria

12:51 | 09.06.20 г.

Коронавирусът определено ще промени конната езда у нас. Основно влиянията са върху конните спортове. Много спортни мероприятия бяха отменени. Говори се, че някои състезания ще бъдат проведени чак през следващата година. Това прогнозира в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Борис Минков, управител на "Езда София", който посочи пред какви предизвикателства се е сблъскал бизнесът на конните бази.

„По време на ограничителните мерки срещу коронавируса ние не съкращавахме служители, защото в нашия бизнес с конна езда конете имат своите нужди и трябва всекидневно да бъдат обгрижвани, въпреки че нямахме клиенти и не разполагахме с достатъчно средства", посочи той.

Минков уточни, че при някои техни колеги кризата се е отразила много сериозно. „Някои бяха принудени да продават коне", потвърди той.

Минков разкри, че короновирусът е променил календарите за спортни състезания, базите, които са получавали финансиране също са претърпели загуби.

Той обясни, че вече има интерес и клиентите се връщат, не се притесняват да се върнат към любимия си спорт и занимания.

Той коментира, че от друга страна бизнесът с конни бази търпи много бързо развитие.

„Вече се забелязват огромен брой туристически бази. Някои от спортните бази предлагат условия от европейска класа, което позволява провеждането на важни международни състезания“, коментира Минков, но напомни, че предлагането на коне за забавление изискват много знания и отговорност.

Той информира, че  заяви, че се отпускат субсидии за отглеждането на коне от източнобългарската порода.

Кои са породите коне, които се отглеждат в България? Кои са най-подходящите коне за езда? Имат ли интерес чужди инвеститори да развият поло спорт в България? До къде стигнаха проектите от арабски страни да се занимават с коне за надбягване в България?

Вижте цялото интервю във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:44 | 13.09.22 г.
fallback