fallback

Къде се позиционира България в производството на метални конструкции

Опитът и познаването на стандарти прави конкурентоспособни продуктите на „АК Електрик“, посочи, изпълнителният директор Емил Николов

16:30 | 09.01.20 г.

Според него компанията изпълнява разработки, които са правени извън България, като това изисква голям опит и познаване на различни видове стандарти.

„В България се концентрират необходимите познания, българите са много гъвкави и се напасват спрямо изискванията“, посочи Николов и обяви, че България е първата страна, с която AQ Group започва своята експанзия в световен мащаб.

По думите му нашата страна е партньор с AQ Group още от самото начало. Компанията със своя опит и гъвкавост може да установи добри контакти и организационни ситуации, които могат да гарантират доставките на висококачествени продукти“, коментира Емил Николов.

Той сподели, че компанията обслужва браншове като телекомуникации, обща индустрия, автомобилостроене и здравеопазване.

„На българския пазар като комплексност нямаме конкуренция, тъй като ние съвместяваме много процеси и компетенции“, поясни Николов, но той отбеляза лошите условия като пречка за създаването на добри продукти.

Изпълнителният директор на „АК Електрик“ е убеден, че дружеството обаче създава подходящи условия, благодарение на които продуктите да са на световно ниво.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:07 | 13.09.22 г.
fallback