Той уточни, че фермерският пазар предлагат разнообразни стоки – от плодове и зеленчуци до мед, гъби, билки и свежо месо, като вътрешният контрол върху стоките се извършва с проверки на място.
„У нас е загубено доверието в автентичността на храните, посочи д-р Стоилко Апостолов. – Най-често хората питат за произхода на продуктите, къде и как са отгледани животните.“
Той потвърди, че клиентите остават доволни и „има едно взаимно доверие“.
Според него фермерските пазари в България все още са екзотика за потребителите, които предпочитат да пазаруват от големите хранителни вериги.
„Най-често производителите на фермерския пазар са млади, амбициозни хора, които търсят реализация на продукцията си “, каза д-р Апостолов.
Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.