fallback

Ананиев обещава повече пари за здравеопазване догодина

Притеснителен е фактът, че има подадени колективни оставки на медицински сестри, каза здравният министър

13:42 | 26.09.19 г.

Средствата за здравеопазване за следващата година ще бъдат повече, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който присъства на представянето на технология за изследване на дарена кръв, предава БТА.

В края на октомври ще бъде одобрен проектът на закона за държавния бюджет, включително и на бюджета на НЗОК, добави Ананиев, но не се ангажира с колко повече ще бъдат средствата. Той ще настоява за повече пари за новите технологии и консумативи за изследване на дарена кръв, за трансплантации и за пред - и следтрансплантационния период на пациентите, както и за стимулиране на координаторите по донорство.

Всички медицински сестри от Централната реанимация на болница "Токуда" в София, заедно със старшата сестра, подадоха колективна оставка, съобщава Bulgaria ON AIR. Причината е пренатоварване на медицинските специалисти и работа на длъжност и половина, което не отговаря на заплащането, гласи съобщението на Центъра за защита на правата в здравеопазването, което информира за оставката. Към момента от болницата все още нямат коментар.Информацията за колективни оставки на медицински сестри от Централната реанимация на болница "Токуда" в София и в МБАЛ-Карлово министър Ананиев окачестви като притеснителна и изрази намерение в близките дни да се срещне с ръководствата на лечебните заведения.

До края на месеца ще получим информацията за увеличението на възнагражденията в болниците, тъй като увеличението на средствата за дейност е от 1 юли, отчетите се правят през август и информацията идва през септември, каза министърът.

Още от коментара вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:03 | 12.09.22 г.
fallback