fallback

Германската Kostal откри ново предприятие към автомобилния си завод в Пазарджик

Премиерът Бойко Борисов прогнозира още чуждестранни инвестиции в района

13:47 | 20.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Министър-председателят Бойко Борисов откри ново предприятие към автомобилния завод в Пазарджик на германската фирма Kostal, съобщава БТА.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата. 

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000.

Премиерът Борисов започна своето приветствие с благодарност към работниците за "техния труд" и "висока производителност". Той посочи, че машиностроенето дава около 25 до 30% от брутния вътрешен продукт на страната и затова паралелно с развитието на заводите трябва да се подготви и транспортна инфраструктура, "за да не се задъха и колабира транспортния план на градовете".

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посочи, че благодарение на партньорството с българското правителство Община Пазарджик е реализирала стратегически важни проекти. Взаимодействието между местна власт, централна власт и бизнес дава добри резултати за всички, допълни Попов. Той каза още, че политиките ,които се водят в страната заслужават подкрепа и доверие.

След откриването Бойко Борисов направи и инспекция на строителството на първия етап от околовръстния път на Пазарджик.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
fallback