fallback

НС ратифицира споразумението с МБВР за консултантски услуги по тол системата

Консултантската услуга включва и анализ и определяне на тарифите за пътно таксуване и обхват на мрежата

10:12 | 06.07.18 г.

Парламентът ратифицира споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие /МБВР/ за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България, предава БТА.

Предвижда се пътната агенция да ползва експертизата на Международната банка за успешното изпълнение на проекта за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т и на база време за леки автомобили до 3,5 т (електронна винетка). 

Консултантската услуга на МБВР включва и анализ и определяне на тарифите за пътно таксуване и обхват на мрежата, като за изпълнението на тази дейност ще бъде спазено европейското законодателство в областта на пътното таксуване.

Международната банка за възстановяване и развитие има богат опит в предлагането на този вид услуга и е надежден партньор, се посочва в мотивите към споразумението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:54 | 02.09.22 г.
fallback