fallback

Преглед на печата за 8 декември

07:40 | 08.12.17 г.

Въпреки ЕК българските агенции не очакват нов имотен балон в. Сега

Въпреки покачването на цените няма опасност от нов балон на имотния пазар. Сериозен растеж или пък срив на цените през следващата година не се очаква. Това каза вчера Люба Атанасова, изпълнителен директор на една от големите агенции за недвижими имоти в България - "Имотека". Коментарът й идва седмица след като Европейската комисия (ЕК) предупреди за обезпокоителен растеж на цените на жилищата у нас.

Тревожният сигнал за силно надценен пазар на имоти бе отправен от ЕК за първи път след влизането на страната ни в ЕС. Цените на жилищата у нас растат с едни от най-ускорените темпове през последните две години в Европа, което е обезпокоително на фона на високата задлъжнялост на бизнеса и домакинствата, отчетоха експертите на еврокомисията в последния си доклад за страните с прекомерни макроикономически дисбаланси.

Цацаров е в Белград, който не ни дава Цветан Василев в. Сега

Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Белград, където се намира и търсеният от него бивш банкер Цветан Василев. Според държавното обвинение Василев трябва да отговаря като ръководител на организирана престъпна група, източила КТБ. Към момента официален Белград отказва да предаде Василев, за да бъде съден в България. Това не се промени дори и след като прокуратурата внесе обвинителен акт от хиляди страници, а пък делото бе насрочено и трябва да започне след няколко дни.

Милиони само с лев дивидент от масовата приватизация в. Монитор

3,4 млн. българи участваха в масовата приватизация и си взеха бонови книжки, но болшинството от тях не са получили нищо или само по лев-два дивидент за последните 20 години, други обаче натрупаха десетки и стотици милиони. На практика започналата при червеното правителство на Виденов, докарало хиперинфлацията, масова приватизация стана параван за поредния кръг разграбване на държавна собственост.

„В момента бонове имат над 2,5 млн. души за около 2 млрд. лв. Според изчисленията на централния депозитар забравените бонове често формират до 30% от собствеността на цели холдингови структури, обясни за „Монитор“ Десислава Николова, финансов експерт в сайта „Моите пари“.

Ремонтират отново ремонтирания тунел „Витиня“ в. Монитор

Заради ремонти на наскоро ремонтираната тръба в посока Варна на тунел „Витиня“  движението към морската столицата ще се осъществява в изпреварващата лента на съоръжението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Поправките по тунела са вр рамките на гаранцията, уточнтяват от пътното ведомство Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

„Свилоза“ в Свищов отново спира поради липса на дървесина в. Труд

Химическият комбинат „Свилоза“ АД в Свищов спира работа поради липса на дървесина. Това съобщи за „Труд“ изпълнителният директор на предприятието Михаил Колчев.

„Изключително негативното развитие на пазара на дървесина в България от началото на 2017 г. продължава и сега. Липсата на достатъчни количества суровина на пазара, драстичен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Малкото запас от дървесина, с който „Свилоза“ АД разполагаше в началото на годината, вече не съществува и дружеството е на прага на зимата с празни складове“, коментира Колчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
fallback