fallback

А. Манолев: Посещението в Саудитска Арабия беше ползотворно

Между двете държави има много голям неизползван потенциал в сферата на икономиката, коментира зам.-министърът на икономиката Александър Манолев

22:43 | 01.12.17 г. 1

Посещението на премиера Бойко Борисов и министри от кабинета в Саудитска Арабия беше много ползотворно от икономически аспект. Бе даден силен тласък в икономически план в сферата на отношенията, които оттук нататък можем да имаме с Рияд.

Това коментира в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria заместник-министърът на икономиката  Александър Манолев.

Между двете държави има много голям неизползван потенциал в сферата на икономиката, посочи Манолев.

„Потенциалът е в две посоки. Първата е по отношение на стокообмена, който не е на необходимите нива. Има интерес в няколко сектора – хранително-вкусовата промишленост, селско стопанство. Голям потенциал има и в областта на енергетиката, мебелната промишленост, дървообработващата индустрия“,  коментира зам.-министърът.

„Втората посока са инвестициите. България е доста интересна за саудитските инвеститори не само, заради ключовото географско разположение на България, а и поради макроикономическите показатели, които имаме, заради насърчаването на инвестициите“, добави той. 

Има интерес и към други сектори, изтъкна Манолев – туризъм, транспорт. В сферата на туризма саудитският интерес се концентира върху Черноморието, но не само, внимание привлича и балнеологичният сектор, каза още Александър Манолев.

„Сега предстои да бъде свършена оперативната работа. Вратите за бизнеса вече са отворени широко“, изтъкна  той.

Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:52 | 12.09.22 г.
fallback