fallback

Над 450 фирми от хранителната индустрия се представят на изложение в София

Очаква се изложението да събере над 22 хил. посетители

17:35 | 08.11.17 г.

Над 450 фирми от хранителната индустрия представят продукцията си на изложения в София в Интер експо център. Днес там бяха открити „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“, „Салон на виното“, „Интерфуд&Дринк“ и „Сихре“.

При откриването организаторите заявиха, че това е най-голямото бизнес събитие в хранително-вкусовата промишленост и тази година очакват над 22 хил. посетители.

В дните на изложението ще има кулинарни състезания, включително надпревара за професионални готвачи и демонстрации. 

„Тук са се събрали фирми, при които няма двойни стандарти“, заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Тя посочи, че изложенията са място за изгодни търговски сделки и производителите са търсени не само от търговската мрежа у нас, но и от чуждестранни партньори.

„Сигурна съм, че всички участници ще могат да си сверят часовника, да видят иновациите в технологиите, да срещнат нови бизнес партньори и потребители“, каза омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че след отпадането на ДДС за дарените храни се е заела с нова кауза срещу двойните стандарти при храните и измамите с храни и припомни, че по този въпрос е пратена петиция в Брюксел. 

В рамките на българското председателство на ЕС омбудсманът организира форум за проблема с двойните стандарти при храните. 

Изложението продължава до 11 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:01 | 14.09.22 г.
fallback