fallback

Промени в Закона за заетостта засягат фирмите, осигуряващи временна работа

Измененията бяха гласувани от парламента на първо четене

14:39 | 02.11.17 г.

Парламентът прие промени в Закона за насърчаване на заетостта на първо четене, внесени от Министерския съвет, които засягат фирмите, осигуряващи временна работа. Гласуваха 96 народни представители, от които 95 бяха "за", а един се въздържа, предава БТА.

В доклада на парламентарната социална комисия се посочва, че се очаква промените да намалят административните разходи за бизнеса.

Отпада изискването физическите и юридическите лица, кандидатстващи за регистрация за извършване на дейност като предприятие, което осигурява временна работа, да прилагат копие от документа за регистрация или единен идентификационен код.

Агенцията по заетостта ще проверява по служебен ред и в съществуващите публични регистри необходимите обстоятелства, свързани с физическите и юридическите лица, кандидатстващи и извършващи дейност като предприятия, които осигуряват временна работа.

Агенцията ще проверява по служебен път и необходимите обстоятелства, свързани с физическите и юридическите лица, кандидатстващи за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа.

Красимир Янков от БСП зави, че промяната засяга само около 150 фирми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:47 | 13.09.22 г.
fallback