fallback

Преглед на печата за 25 октомври

08:17 | 25.10.17 г.

Български военни пилоти безпрецедентно отказаха да летят В. Сега

Военните пилоти от една от най-големите бази на бойната ни авиация - в Граф Игнатиево, отказаха да летят вчера. Това се случва за първи път и ръководството на армията се оказа напълно неподготвено за протеста и даде разнопосочни коментари за ситуацията.

Всички бойни авиатори са обявили, че се чувстват несигурни да летят на МиГ-29, и планираните тренировъчни полети са пропаднали, обяви bTV. Пилотите масово са докладвали, че се чувстват "психологически непригодни да летят" поради опасно малкото полети и реалната опасност от инциденти. На практика те са се възползвали от регламент, според който, ако летец не е уверен в безопасното изпълняване на поставената му летателна задача, той се спира от полет.

Бежанските центрове вече са 80% празни В. Сега

Мигрантският натиск през България в момента е слаб, а бежанските центрове пустеят, отчетоха управляващи и държавни институции на конференция в София. 

Едва 20 на сто от капацитета на центровете, който е 5130 легла, е бил зает към края на септември, съобщи зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Даниел Инджиев. През август в трите центъра имаше 1513 човека (29% от леглата). 

В НАП назначават още 200 данъчни В. Стандарт

В бюджета за 2018 г. са предвидени средства за увеличаване персонала на Националната агенция за приходи с 200 щатни бройки. Така ще се гарантира изпълнението на възложените на НАП допълнителни дейности с промените в Закона за акцизите и данъчните складове, свързани с третирането на определени горива като стоки с висок риск за хазната. Това е посочено в мотивите към проекта на бюджет за 2018 г., който беше пуснат от Министерството на финансите за обществено обсъждане.

Ще привличаме туристите с хапване и пийване В. Стандарт

България създава туристически дестинации за вино и кулинария, които ще бъдат определени в средата на 2018 година. Това е заложено в новия проект „Сподели България" на туристическото и земеделското министерство. Предложенията ще бъдат публикувани за обществено обсъждане.

По-добър летен сезон – това показват данните на ресорното министерство . До септември тази година е имало ръст от 8% на чуждестранните туристи в сравнение с миналата година. За да се запази тази тенденция страната предприема и нова кампания. А именно - предвижда 12 дестинации за вино и кулинария, които да са за всеки месец от годината.

Служители на "Пикадили" излизат на протест, недоволстват от произвол и неизплатени заплати В. Монитор

Протестни действията срещу работодателския произвол и неизплатени заплати ще се проведат в два града на страната, съобщиха основните организатори от Автономният работнически синдикат (АРС). Основата на недоволството са няколко нашумели случаи с компании, които дължат на своите служители десетки хиляди лева неизплатени заплати за изработен труд, каквито са случаите с работниците от хранителната верига „Пикадили“.

„Излизаме на координирани протестни действия срещу работодателския произвол. Призоваваме всички членове и симпатизанти, както и всички работещи хора от София, Варна и други селища, да се присъединят към общата мобилизация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 13.09.22 г.
fallback