fallback

Преглед на печата за 4 август

08:05 | 04.08.17 г.

Съдът реши, че няма нужда от екооценка за строежите в Пирин В. Сега

Няма нужда да се прави екологична оценка на проекта за актуализацията на Плана за управлението на Национален парк "Пирин". Това следва от решението на тричленен състав на Върховния административен съд, обявено в сряда. С него се отменя решението на служебния екоминистър Ирина Костова, че оценка трябва да има. 

Съдебното решение, което не е окончателно, е взето с гласовете на Димана Йосифова и Милка Панчева. Третият член на състава - Тодор Тодоров, се е подписал с особено мнение. Основният мотив на съдиите е, че министерският акт не е мотивиран и е необоснован. И още - издаден е, без да бъдат изяснени всички значими факти и обстоятелства. 

Фалшиви еврорегистри завличат наши фирми с такси с дребен шрифт В. Сега

Българска стопанска камара предупреди за нова вълна на стара измама, свързана с "включване" в различни европейски и световни фирмени регистри. Схемата е международна, работи от няколко години и вече е взела близо 400 жертви у нас, а напоследък има небивало активизиране и разнообразяване на офертите, твърдят от БСК. 

В типичния случай български фирми получават по електронна поща или по обикновена поща в плик покана да се включат в европейски или световни каталози и справочници, за да получат примерно европейски бизнес или ДДС номер или други облаги.

Екстрадирахме в Испания българска престъпна групировка В. Стандарт

На аерогара София бе осъществена процедура по предаването на осем български граждани на испанските власти. Тя се извърши със съдействието на служители на дирекция „Международно оперативно сътрудничество" съгласно Европейска заповед за арест, издадена от Кралство Испания.

Осемте българи бяха качени във военен самолет, изпратен специално за целта. Те бяха установени като участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Испания, Германия и Швейцария в хода на проведена на 26 юни т.г. международна операция с название „Европа", реализирана след разследване, започнало в края на 2015 г. и интензивен обмен на оперативна информация.

До края на годината правим търг за приватизация на „Белене” 

В. Монитор

До края на годината ще бъде стартирана поръчката по процедурата за приватизация на проекта за изграждане на атомна централа в „Белене”. Това съобщи по БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й, вече се водят разговори с инвеститори, които проявяват сериозен интерес към реализацията на проекта. Тя спомена за интереса, обявен преди време от голяма държавна китайска компания. „В случай че все пак не се намерят кандидати да купят проекта, ще се мисли с единия от купените реактори да бъде изграден 7-и блок на площадката в Козлодуй.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 09.09.22 г.
fallback