fallback

Преглед на печата за 8 юли

08:35 | 08.07.17 г.

1,5 млн. българи нямат банкови сметки

В. Монитор

Около 1,5 млн. българи нямат банкови сметки и затова ще бъдат най-засегнати от планираното сваляне на прага на плащанията в брой до 1000 лв. Това каза за „Монитор“ финансовият експерт Румен Гълъбинов. Той смята, че най-удачно би било таванът на кешовите разплащания да не бъде по-нисък от 3 хил. лв. и той да бъде въведен към 2020 г. „По този начин няма да се затруднява малкият и семейният бизнес и хората от малките и отдалечени населени места в страната“, обяснява той. „В Италия прагът е 3000 евро, а в Гърция - 1500, което е много повече, отколкото се планира да стане у нас. Затова не бива ние да минаваме тези граници“, добави той.

Едва 2 хил. тона череши прибраха в Кюстендилско

В. Монитор

Едва 2 хил. тона череши прибраха в Кюстендилския регион, казаха от областната служба „Земеделие“. Минали години реколтата е била по 6-7 хил. тона. При средна цена по 2 лева за килограм приходите се изчисляват на около 2 милиона лева.

Късните сортове са засегнати и унищожени от градушките последните дни, което още повече утежнило нещата, оплакват се земеделски производители.

БНБ затяга надзора за свързани лица

В. Капитал Daily

Надзорът на финансовия сектор в България винаги е бил саботиран от парадокса "Георгиус Георгиу" - ако можем така условно да го кръстим на бедния кипърски гражданин, чиито фирми са получили стотици милиони кредити от една българска банка. По документи всички регулации изглеждат спазени. На практика става въпрос за кредитиране на свързани с акционерите на банката лица и това носи прекомерен риск за финансовата институция и нейните клиенти.

Volvo ще ремонтира 3 400 камиона на година в Бургас

В. Стандарт

Волво Груп България инвестира над 2 млн. лв. в новия си сервизен център в логистичния парк в Бургас, съобщи изпълнителният директор на дружеството  Карин Йохансон, цитирана от "Фокус". Тя каза още, че базата се разполага на терен от над 7 000 кв. м в Индустриалния и логистичен парк – Бургас, а площта на сервиза е над 1 000 кв. м. „Строежът бе завършен в срок от 9 месеца. В центъра вече се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Капацитетът на обслужване е 3 040 камиона годишно. И не на последно място имаме страхотен екип от специалисти и мобилна група, които работят с клиентите ни всекидневно", добави Карин Йохансон. Тя посочи още, че за три години, от 2016 година до края на 2018 година Волво Груп България ще инвестира общо 10 млн. лева в развитието на мрежата си в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
fallback